J-Södra har gjort klart med Anton Andreasson. Mittfältaren har provspelat med klubben en tid och på fredagen blev övergången klar. Kontraktet sträcker sig säsongen ut.

- Det känns givetvis spännande och roligt med en ny utmaning. Laget är väldigt sammansvetsat men känns lätt att komma in i. Även ledarstaben känns väldigt kunnig så det blir en intressant höst.

24-åringen har tidigare gjort åtta allsvenska matcher för moderklubben Elfsborg men kommer senast från med det italienska laget Aurora Pro Patria 1919 som håller till i Serie D.

- Jag har ju tränat med J-Södra i över en månad och även gjort några U21-matcher för klubben så jag känner mig i bra fysisk form och redo att konkurrera om platserna direkt.

Positiva intryck

Anton har inte hunnit sätta upp några personliga mål för hösten ännu.

Annons

- Jag vill väl självklart spela så mycket som möjligt men jag har inte satt upp några personliga mål ännu. I mitt huvud handlar allt om att se till att J-Södra spelar i allsvenskan även 2018.

Vad har du annars för bild av staden och din nya hemmaplan?

- Det har bara varit positiva intryck. Fansen blir bara fler och fler känns det som och "Vallen" är ju en av Sveriges vackraste arenor.

"Noggrann spelare"

J-Södras scoutingansvarige Christer Persson säger såhär om nyförvärvet till klubbens hemsida.

- Anton har tränat med oss senaste tiden och vi har beslutat att fortsätta samarbetet under hösten. En väldigt seriös och noggrann spelare med fina ledaregenskaper som passar väl in i truppen. Efter sin sejour i Italien har Anton velat komma till en miljö där han kan ta fart igen.

Det är fortfarande oklart om Anton är med i truppen i matchen mot Örebro på söndag.