Annons

Jnytt kan nu avslöja att J-Södras ytterback Viktor Rönneklev väljer att avsluta sin elitkarriär efter säsongen.

Rönneklev, som hunnit bli 34 år, har utgående kontrakt med J-Södra, klubben han tillhört i fem säsonger.

Men någon sjätte säsong blir det inte.

– Det känns lite märkligt. Men sen jag tog beslutet har jag inte ändrat mig.

När tog du beslutet?

– Jag tog det i somras, runt uppehållet. Men jag ville inte säga något innan det var hundra.

Men nu är det hundra?

– Ja. Det känns rätt. Motivationen som den är nu, så hög har den nog aldrig varit. Men sen vet man vad som krävs, det måste vara hundra. Det går inte köra på halvfart.

Annons

Det blev alltså fem säsonger i J-Södra för ytterbacken som under karriären även hunnit med att spela fyra år i Husqvarna FF och hela åtta säsonger i IFK Norrköping.

Det mesta av samtalet med Rönneklev handlar dock om åren i J-Södra. År som han beskriver som fantastiska.

– De har varit jäkligt roliga. Framför allt de två sista. När vi gick upp var fantastiskt, den utveckling vi har gjort som lag alltså. Det är kul. Från att ha varit ett lag som slagits för nytt kontrakt i Superettan till att ta sig upp i allsvenskan. Det är en fantastisk prestation tycker jag.

Vad säger du om din egen karriär?

– Jag är nöjd absolut, Det känns onödigt att tänka OM och i fall att. Jag har gjort det bästa jag har kunnat. Man har ändå fått vara med och vinna Superettan tre gånger. Det har varit en hel del fantastiska upplevelser, och jag har haft en del bra tränare, haha, säger Rönneklev om nämner avancemanget till allsvenskan med J-Södra som karriärens höjdpunkt.

Vem är den bäste tränaren?

– Det är Jimmy (Thelin, J-Södras tränare). Han är så specifik och tydlig hur vi ska spela, vi har vissa ramar. Inom där är det helt fritt men det finns ramar hela tiden som man kan gå tillbaka till, det är en slags trygghet. Det finns många tränare som kör enkelt, jag vill inte säga att de är lata men alla vet hur man spelar 4-4-2, så då ställer de upp så och kör.

Vem är bäste spelaren du spelat med?

– Daniel Bamberg i Norrköping helt klart, han var fantastisk, han kunde allt.

Vad händer med dig nu?

– Det blir kanske att spela i Aledal om kroppen håller.

Men än är det inte dags att vila allt för mycket och kliva ner till division 6 med Aledal.

Först väntar sex spännande omgångar i allsvenskan där J-Södra kämpar för nytt kontrakt. På lördag möter laget GIF Sundsvall på bortaplan.