Annons

Om fyra år ska flyttlasset gå. Jordbruksverket flyttar från Vallgatan till den nya stadsdelen Skeppsbron Västra vid Munksjön. Även Skogsstyrelsen överväger att flytta till samma fastighet, vilket i så fall innebär att cirka 900 personer flyttar från fastigheten på Väster i Jönköping

Den nya fastigheten byggs av Skanska. Huset blir åtta våningar högt intill Munksjön och kommer att anpassas efter verksamheternas behov.

Nya lokaler som passar verksamheten

- I den nya fastigheten får vi möjlighet att utforma lokalerna så att de passar ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Målet är attraktiva och moderna lokaler som vi kan utnyttja effektivt samtidigt som vi minskar lokalytan och därmed kostnaderna, säger Anders Elfström, divisionsdirektör.

Skogsstyrelsen har inte fattat något beslut i frågan, men väljer man att flytta med innebär det i så fall att myndigheterna kan dela kostnader för gemensamma ytor som entré, datorhall och lunchrum.

Annons

Hyreskontraktet för lokalerna på Vallgatan går ut den sista februari 2021. Inflyttningen i den nya fastigheten påbörjas i början av 2021 och kommer ske i etapper.