Epostadress Lösenord

Annons

Klart med satsning i centrala delarna

Klart med satsning i centrala delarna

Efter en tids planering börjar det nu närma sig byggstart när det gäller satsningen på ett nytt centrum- och bostadskvarter i Norrahammar. Coop i Norrahammars centrum väntas också få en ny entré, det skapas en ny gata mellan Georgelid och Villagatan och det blir ett nytt torg mellan det nya kvarteret och Norrahammars kyrka.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Klartecken för jätteprojektet

Stadsbyggnadsnämnden har klubbat igenom en detaljplan som innebär att runt 170 bostäder och 90 förskoleplatser skapas i Huskvarna. Förslaget har stött på kritik, men nu är beslutet taget.
– Nu är det klubbat, men jag räknar med att det kommer överklagas, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Samuelsson.

Man från länet död efter svår krock

En man i 40-årsåldern dog under natten efter en motorcykelolycka i Smålandsstenar.
– Omständigheterna tyder på att han kommit över i det mötande körfältet och frontalkrockat med en bil, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

”Suget efter resor återhämtar sig”

Under lördagen pågår resemässa i Jönköping. Många av besökarna drömmer om solsemester. Enligt resebolagen är trenden att resa på väg uppåt igen efter en skakig tid.
– Drömdestinationen skulle vara Karibien, säger Tobias Norén, en av besökarna.

Män frias för rån – igen

En fredagskväll i april förra året blev två personer av med 140 000 kronor i kontanter och ett guldhalsband värt 30 000 kronor. Två män åtalades, men har friats från misstankarna.

Tränaren: ”Alla vet hur det ligger till”

Hockeyveckan som snart är slut har innehållit en hel del medial rapportering om aktuella och eventuella spelarflyttar. Men hur påverkas spelartrupper av skriverierna?
– Alla är väldigt medvetna om hur det ligger till, säger HV-tränaren Stephan Lundh.

”Fantastiskt men lite skrämmande”

På fredagen tog sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor, socionomer och förskollärare examen på Jönköping University.

Matförgiftningen förblir mysterium

Närmare 40 personer insjuknade i misstänkt matförgiftning efter att ha ätit nyårssupé, lagad på en restaurang i Jönköping. Men vad som orsakade utbrottet förblir ett mysterium.
– Det är tråkigt eftersom vi ville hitta bristerna, säger Johanna Hänninen på Jönköpings kommun.

Rekordintresse för Husqvarnahistoria

Husqvarna Museum har slagit nytt besöksrekord. Utställningarna om Husqvarna AB:s historia drog totalt 36 625 besök under 2019.
Artikel 2 av 9
Klartecken för jätteprojektet
Tillbaka till startsidan