Just nu pågår utförsäljning av skor på M2-center i Jönköping. Det är Sjöqvist skor som efter 19 år stänger sin butik, det uppger JP.se. Sjöqvist är ett känt skobutiksnamn i Jönköping. Butiken på Klostergatan, som drivs vidare, har hela 80 år på nacken och varje sommar kan besökare på Öland stöta på Sjöqvist skor i deras sommarbutik där.

Sjöqvist har även en webbutik och paradoxalt nog är det just webbhandeln som är anledningen till att man nu tvingar stänga på M2. Näthandeln har fått kundunderlaget att dyka.

Inget val

— Det är ett val vi har gjort för att kunna rädda företaget som vi har haft i familjen sedan 1933. Vi vill ju hålla på med det här. Vi kommer att göra allt vi kan för att få det att fungera, säger Bo Sjöqvist till JP.

Annons

— Det är många saker sammantaget som ligger bakom beslutet att stänga. Internet är den största boven. Jag såg senast i dag i Postnords statistik att den del av e-handeln som ökar mest är just skor och kläder.

De fyra anställda i butiken på M2 riskerar nu att sägas upp. Sjöqvist fortsätter att satsa på butiken på Klostergatan och webbutiken.