Jnytt kunde redan i början av augusti berätta att Jönköpings IK har ekonomiska bekymmer och uppgifter gjorde gällande att klubben strypt alla löner fram till december.

Nu står det också klart att en spelare väljer att lämna klubben på grund av utebliven betalning. Forwarden David Östergren meddelade under måndagen att han bryter sitt kontrakt med klubben, enligt jp.se.

– De har varit ganska tydliga med att de inte kommer att betala ut något. Enligt avtalet ska det betalas ut och det har inte kommit några pengar, säger Östergren till sajten.

Uppgifter till Jnytt gör gällande att ytterligare spelare hotar att lämna laget.

– Det går massa rykten. Många av våra spelare är uppvaktade. De är talangfulla och duktiga. Det sker kontinuerligt. Men jag kan inte se att det har ökat just nu. I SSL är de flesta trupperna klara. Men att våra spelare blir uppvaktade är något som sker hela tiden, säger JIK:s ordförande Dan Nordlöf till Jnytt.

Annons

Nordlöf säger att klubben jobbar på att få en ekonomi i balans och därmed klara elitlicensen när säsongen är slut.

– Vi har en plan för hur vi ska hantera den här situationen. Den inbegriper alla i föreningen. Nu är det främst elitverksamheten. Det här har ju inte så mycket med vår ungdomsverksamhet att göra, säger Nordlöf.

Innebär den planen att ni inte betalar ut några löner till spelarna som har en ekonomisk ersättning inskrivna i sina avtal?

– Det vore ett avtalsbrott att uttrycka vad som står i spelarnas avtal. Det har jag ingen ambition om att kommentera, säger Nordlöf.

Relaterat: Uppgifter: klubben stryper lönerna