Annons

Friidrottssekitonen inom IKHP har haft stora framgångar de senaste åren på både junior- och seniorsidan.

Nu presenterar klubben en ny målsättning för att maximera utvecklingen för sina talanger – och för att de ska stanna kvar i föreningen även som seniorer.

En av grundbultarna handlar om att skapa goda förutsättningar genom att erbjuda bra träningsmöjligheter och en organisation som kan stötta en elitsatsning, skriver IKHP i ett pressmeddelande.

Som ett led i elitsatsningen står det nu också klart att häcklöparen Petter Gustafsson kommer att fortsätta att representera IKHP även kommande säsong.

– Detta blir förstås en viktig grundplåt i vår fortsatta satsning. Att ha Petter som en god förebild, där han också på många sätt kan hjälpa till att stimulera våra blivande elitaktiva, är ett viktigt steg för oss. Petter är en viktig frontfigur i vår satsning och vi har nu en plan för hur vi vill komma vidare, vilket känns oerhört stimulerande, säger Jonathan Nyberg, styrelseledamot i IKHP friidrott.

Annons

Petter Gustafsson:

– Jag har nyligen kommit tillbaka till Sverige efter några års utlandsstudier kombinerade med en friidrottssatsning på University of Texas at Arlington. Jag hade många fina år i IKHP:s ungdomsverksamhet, så det har hela tiden varit min ambition och mitt önskemål att får fortsätta representera klubben. Nu har vi hittat ett upplägg som passar såväl mig som föreningen, så nu ser jag verkligen fram emot säsongen som stundar. Jag har tydliga målsättningar, och där ingår såväl SM-medaljer som att återigen få dra på mig landslagsdressen och representera Sverige i landskamper och internationella mästerskap.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app