– Det har varit skräpigt vid badet tidigare i samband med att det varit fest efter en skolavslutning, men det har blivit bättre. Men nu när jag kom till Tenhultsbadet på morgonen såg jag hur skräpigt det var, berättar Daniel Carlsson på kultur- och fritidsförvaltningen på Jönköpings kommun.

Brukar vara skräpigt

Han berättar att det inte är det enda badet där det brukar vara skräpigt i samband med skolavslutningar. Exempelvis brukar det även vara skräpigt efter fester vid Rocksjön.

– Det här var det första badet som vi kom till nu på morgonen. Vi hade egentligen tänkt göra andra saker i dag, men nu får vi ägna tid åt att städa i stället. Om det ser ut likadant vid alla 13 friluftsbad som vi har hand om så kommer vi ha att göra hela dagen och kommer inte hinna med våra andra arbetsuppgifter, säger Daniel Carlsson.

Annons

”Tänk er för”

Han berättar att det finns soptunnor vid badplatserna och uppmanar nu besökarna att städa efter sig när de besökt platserna.

– Alla är jättevälkomna till badplatserna, men jag tycker att man ska tänka sig för och inte bara dumpa skräpet där. Släng det i soptunnorna eller ta med det, är Daniel Carlssons uppmaning till den som planerar att ha fest vid badplatserna.

Så här skräpigt såg det ut vid Tenhultsbadet när kommunen kom förbi på torsdagsmorgonen.
Foto: Daniel Carlsson/läsarbild