Annons

Sent på lördagskvällen kolliderade en lastbil och en personbil på E4:an i höjd med Österängen. Trafiken i norrgående riktning påverkades under en period. Två personer drabbades, men ingen behövde följa med till sjukhus. Personbilen fick bärgas från platsen.

Vid halv fyratiden inträffade en trafikolycka vid VIP-rondellen i Mullsjö. En personbil körde av okänd anledning in i mitträcket.

– De körde ner ganska rejält med vajerstolpar, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

– Sedan ska både förare och passagerare ha sprungit från bilen enligt förbipasserande, så de ville väl inte träffa räddningstjänst och polis.

Det uppstod vissa problem med framkomligheten efter olyckan.

– Bilen hade gått sönder så det var rätt mycket skräp på vägbanan, och sedan fick man ta hand om det trasiga vajerräcket också, säger Terneborn.

Annons

En anmälan om smitning från olycksplats upprättades, men det finns ingen misstänkt i nuläget.

Vid 08.45 meddelade trafikverket att vägen åter öppnat för trafik, men att det fortfarande kan vara långa köer förbi olycksplatsen.

Ny mopedbrand

Vid halv femtiden inträffade en singelolycka på riksväg 40 utanför Bottnaryd.

– En person hade kört in i vajerräcket och fick föras till sjukhus, säger Michael Simmeborn.

För andra natten i rad har räddningstjänsten fått rycka ut för att släcka en brinnande moped i Liljeholmsparken.

– Jag vill inte spekulera om hur de börjat brinna, det får kriminalteknikerna kolla på, säger Michael Simmeborn, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping.

Polisen har inte gjort någon koppling mellan de två händelserna.

– Det låter ju egendomligt att det har hänt på samma ställe. Vi kommer skriva en anmälan om skadegörelse genom brand och ta reda på vems mopeden är, precis som igår, säger Erik Terneborn.