Annons

det stod 0-0 efter den första halvleken. I den andra rivstartade Jönköpings Södra och Daryl Smylie satte också 1–0 tidigt.

Foto: David Wreland
Foto: David Wreland

J-Södra hade sedan bud på fler mål. En av dem som fick den bästa chansen var Dzenis Kozica som fick kliva fram för att slå en straff efter att Jesper Svensson blivit fälld i AFC:s straffområde.

Men Kozica missade straffen. Tim Erlandssson, AFC:s duktige målvakt, slängde sig och Kozica chippade straffen, men inte bättre utan att den tog i ribban.

Varför chippade du?

Annons

– Man måste våga. Målvakten slänger sig alltid åt ett håll så jag tänkte chippa den i mitten men den blev lite för hård, sa Kozica.

Hur gick tankarna när du såg att bollen träffade ribban?

– Det är bara att fortsätta, det är inget att gräma sig över, man måste vara stark mentalt och bara fortsätter, det är sånt som händer, alla har missat en straff någon gång.

Hur känns det efter segern?

– Man mår alltid bra efter en vinst. Vi gör en jättebra match, kanske den bästa hittills, det känns stabilt. Vi maler på och det känns som de tröttnar i andra halvlek. Vi hade kunnat göra fler mål.

Dzenis Kozica har inlett säsongen på ett förtroendeingivande sätt. Han har tillhört de som har skapat flest, och bäst chanser för J-Södra under säsongens första sju matcher.

– Det känns bra, jag skapar mycket både för mig själv och för de andra. Jag känner mig stark och snabb, det är bara att fortsätta, sa han om formen.