40 av de 50 boende och 17 av cirka 50 anställda vid Kålgårdens äldreboende drabbades i förra veckanav vinterkräksjukan. En person ska ha fått föras till sjukhus, uppger Jönköpings Posten.

– Det är besvärligt nu men vi gör allt vi kan för att komma till rätta med det. Vi följer riktlinjerna och håller bland annat isär friska och sjuka, har Anna Nikolaidou, enhetschef på äldrenboendet, tidigare sagt till JP.

Jp.se skriver att läget under måndagen blivit bättre, men att det fortfarande är besvärligt läge. Tack vare personalens insats med övertidsjobb i helgen uppges det ändå ha fungerat.

Annons

Det är oklart hur smittan spridits och det finns fortfarande en risk att ytterligare personer kan drabbas. Det kan ha startat med att någon kräktes i ett offentligt utrymme.

– Det är alltid olyckligt när det händer och det kan vara besvärligt för äldre och kanske sköra personer. Det är så fruktansvärt smittsamt och det blir extra svårt när också personal drabbas, säger regionens smittskyddsläkare Malin Begnér, som följer utvecklingen.