Efter 0-0 i höstpremiären mot topplaget Eskilsminne har det gått trögt för Tenhult. Med fem omgångar kvar ligger laget sist i tabellen. Inför avgörandet görs därför en förändring i ledarstaben, vilket innebär att huvudtränaren Kjell Trakosdjanac tvingas lämna uppdraget i förtid. Han fick beskedet på måndagen och ett dygn senare blev det offentligt.

– Klubben sade upp mig i går. Det är aldrig jätteroligt, men jag hade anat att det skulle bli något eftersom resultaten inte har varit bra för oss, säger Trakosdjanac.

Hur kändes det att få beskedet?

– Det är aldrig roligt att sluta i förtid, det är första gången för mig under min tränarkarriär. Men klubben ligger sist och känner ansvar att göra något, och då är det enklaste att byta tränare för att få till en förändring. Jag förstår att det kan bli så här om det inte fungerar, och jag är inte bitter.

Annons

Fem raka förluster

Tenhult har bara vunnit fyra av 21 matcher och är jumbo i sin division 2-serie. Laget har fem raka förluster och den föga smickrande målskillnaden 4-20 på dessa matcher.

– Det har varit en väldigt rörig säsong. Under stora delar av säsongen har mycket av stommen i laget varit frånvarande av olika orsaker. Vi har framför allt saknat stommen i backlinjen, och har man inte dem på plats fungerar det inte. Har man inget fungerande försvarsspel blir inte anfallsspelet bra heller, säger Trakosdjanac.

Hade du gjort något annorlunda med facit i hand?

– Ja, jag hade varit mer delaktig i uppbyggnaden av spelartruppen. Jag tycker inte att vi har räckt till på vissa positioner, det tog bland annat en tid att få in en högerback.

"Hoppas ge effekt direkt"

Förre TIF-spelaren Ninos Töre tar över som huvudtränare för resten av säsongen.

– Vi är väldigt nöjda med Kjell och önskar honom all lycka i fortsättningen. Tyvärr har resultaten inte kommit och vi känner att vi behöver få in ny energi i gruppen inför avslutningen. Ninos känner föreningen sedan tidigare och har ett stort fotbollskunnande. Vi hoppas att det kommer innebära en nytändning bland spelarna, säger sportchefen Pierre Henriksson i ett pressmeddelande.

– Det är tajt i botten och vinner vi rätt matcher har vi god chans att hänga kvar. Nu gör vi den här rockaden och hoppas att det ska ge effekt direkt.

Läs mer: "Har goda chanser att hålla oss kvar"