Det stormade kring Peter Persson, som är socialdemokratisk riksdagsledamot från Jönköping, i somras. Anledningen är att Persson ställde en skriftlig fråga till utbildningsminister Jan Björklund (FP) om religionsundervisningen bör finnas kvar i den svenska skolan.
I sin fråga skrev Persson att ännu ett vetenskapligt bevis har lagts fram på att Gud inte existerar, genom den så kallades Higgspartikeln. Därmed bör det anses vetenskapligt bevisat att det inte finns något liv efter detta, menar politikern.

”Vet att det varit diskussioner”
Det ledde till att Persson kritiserades inom Socialdemokraterna, men trots det står det nu klart att han toppar partiets riksdagslista i valet 2014.
– Jag vet att det har varit diskussioner i Jönköpings arbetarekommun, men jag tror att det egentligen har varit diskussioner i samtliga arbetarekommuner i vårt län. Peter är oerhört aktiv i sina debatter och det är många som har hört honom. Han har stort stöd, men naturligtvis finns det synpunkter på honom, det vore märkligt annars, eftersom han är en stridbar politiker. Men han strider för de socialdemokratiska idéerna och den ideologin är väldigt tydlig hos honom, säger Ulla Gradéen, som är ordförande i valberedningen, till SR Jönköping.

Ville först inte nominera
Vissa S-föreningar i Jönköpings kommun ville först inte nominera Peter Persson som riksdagsman, men hans stora engagemang för klassiska socialdemokratiska frågor som social rättvisa och hans aktivitet i riskdagen anses ha vägt över.