Det är en diger lista med åtalspunkter som den 40-årige mannen misstänks för och som nu ska upp i Jönköpings tingsrätt.

Flera av fallen har uppmärksammats stort tidigare då han gjort inbrott och stulit från flera krogar och restauranger i kommunen.

Han misstänks att ha tagit kontanter och sprit till ett värde av 2.415 kronor från Restaurang Dal Baffo i Jönköping som också vill ha skadestånd på totalt 86.000 kronor.

Han misstänks även för att ha stulit en dator, Ipad, värdeskåp, bilnyckel och alkohol till ett värde av 18.000 samt 8.000 till 10.000 kronor i kontanter från Bada Bing Burger i Jönköping.

Han har även tagit varor för 13.000 kronor från Pizzeria Milano i Jönköping.

Många stölder

Från Internationella Handelshögskolan stal han mikrofonmygga med batteripaket, fjärrkontroll, Apple TV och HDMI-kabel, värt 5000 kronor.

Annons

Han stal verktyg och arbetsbyxor från Ramirent AB på A6 och från Ica på Klostergatan blev bytet en limpa cigaretter, en handdator samt ett okänt antal snusdosor.

Stölder var det även hos Bongo Bar Jönköping som blev av med sprit och hos Clas Ohlson stal han högtalare, plåtsax, ficklampor, kommunikationsradio med mera till ett värde av 5.500 kronor.

Förutom detta misstänks han för tre fall av bedrägeri genom att använda ett kontokort som inte var hans. Kortet användes för nästan 25.000 kronor.

Spottade i ansiktet

Hot mot tjänsteman handlar om att han hotade en tjänsteman den 8 maj vid Atollen. Vid samma händelse kastade han öl på väktaren och spottade honom i ansiktet när väktaren skulle ingripa mot honom.

40-åringen anhölls den 15 juli och häktades två dagar senare.

I förhör har 40-åringen erkänt vissa brott och förnekat andra helt och hållet.