Annons

Kultur på Campus drogs igång på försök i början på mars förra året. Planen var att testa intresset under våren och för att arbeta med Jönköping Universitys nya kultursatsning anställde man Lennart Wass, som tidigare drev Lingon Kök och Bar och fortfarande är aktuell med musikarrangemangen Lellelördag.
– Detta var det första jag gjorde. Jag hade tre veckor på mig att sätta 12 omgångar. Det gick med lite tur och en tjock telefonbok, säger Lennart Wass.

Brett utbud
Utbudet har varit medvetet varierat - från författare, musik och dans till stand up, mediaprofiler och kanotisten Sofia Paldanius. En halvtimme med meditation blev också lyckat.
– Jag har inte provat matlagning än, men kanske…
Totalt blev det 24 Kultur på Campus under 2015, som lockade drygt 2 100 besökare vilket ger ett snitt på 80 besökare per tillfälle. Helt okej då lokalen, biblioteket på Campus (i gamla JMW-lokalen), tar 125 personer.

Alla är välkomna
Man riktar sig till både studenter, personal och allmänheten - alla är välkomna.
– Det har blivit väldigt populärt bland personalen och kultur på arbetstid har ju visat sig sänka sjukskrivningstalen. En sidoeffekt vi inte tänkte på.
Det har också visat sig att man lockar många internationella studenter då man har program på engelska. Och för att locka fler studenter funderar han på att försöka välja ett något ungdomligare program under det här året.
Programmet pågår alltid max en halvtimme - mellan klockan tolv och halv ett, så att folk ska hinna med det på lunchen.
Vårsäsongen drar igång den 17 februari men programmet är inte spikat ännu. Det kan man hitta på Destination Jönköpings hemsida när det är klart.