Annons

Klockan 0.45 under natten mellan måndag och tisdag kallades polisen till en bostad i Jönköping eftersom en kvinna blivit utsatt för brott.

På platsen konstaterades att kvinnan, som är i 30-årsåldern, hade blivit hotad och misshandlad av en man som hon har eller haft en relation med. Eftersom hon blev utsatt för våld i samband med att han stal föremål från henne rubricerar polisen händelsen som olaga hot och rån.

– När en person använder hot och misshandel i syfte att stjäla blir det rån, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen region Öst.

”Hade väldigt ont”

Kvinnan kände smärta och transporterades i ambulans till Länssjukhuset Ryhov för kontroll.

– Hon hade inte så mycket synliga skador men hade väldigt ont. Därför tyckte vi att det var bäst att hon blev uppkallad, säger Agnevik.

Annons

Polisen hade vid lunchtid på tisdagen inte träffat på den misstänkte mannen. Därför vill man inte gå ut med information om var i Jönköping brottet skedde.

– Vi vet vem han är och kommer få tag på honom. Men eftersom vi ännu inte har träffat på honom vill vi inte att det ska vara ett för tydligt utpekande så att han utsätter henne för fler brott, säger Thomas Agnevik.

Finns det vittnen till händelsen?

– Det vill jag inte gå in på.