Händelsen utspelades mellan 03:00 och 03:30 på söndagsmorgonen och polisen rubricerar händelsen som försök till människorov samt olaga hot.

Gärningspersonen försökte få kvinnan att följa med i en uppställd bil i närheten och han ska även ha använt våld och hotat kvinnan med ett knivliknande föremål. Kvinnan slet sig loss och mannen lämnade platsen i okänd riktning.

- Ingen person har i nuläget tagits in för förhör, sade polisen tidigt på måndagsmorgonen. Men det kan ändras under dagen.

Genomför dörrknackningar

Under tisdagsmorgonen uppger polisen att de har genomfört dörrknackningar och samlat in teknisk bevisning i området. Men än finns inga spår efter gärningsmannen.

- Det är fortsatt så att vi letar efter den personen, säger Fredrik Kilman, vid Jönköpingspolisen. Det finns ingen misstänkt och ingen gripen.

Annons

Polisen har tidigare även bett om hjälp från allmänheten. Den misstänkta mannen ska vara cirka 180 centimeter lång, ha kort svart hår i en uppåtgående frisyr. Han är i 35-årsåldern och ska eventuellt ha burit vit skjorta. Det är oklart vilken bilmodell han försökte tvinga in kvinnan i, men den ska eventuellt ha varit vit.

Polisen tar gärna emot tips på 114 14.