Annons

Den 91-åriga mannen och hans fru upptäckte att det inte gick att ta ut pengar med mannens bankkort och bankpersonal informerade då om att det inte fanns tillräckligt med pengar på kontot. Paret har uppgett att de tror att mannens kort var borta under en kväll och efterföljande morgon, men att det var tillbaka någon eller några dagar senare. Mannen hade en lapp med kortets kod i plånboken.

En kvinna som jobbade vid hemtjänsten och brukade vara hos paret hade enligt förundersökningen tagit mannens bankkort ur hans plånbok. Kvinnan har i förhör berättat att hon tog kortet i samband med ett besök hos paret och erkänner att hon tagit ut pengar med det.

Har erkänt

Kvinnan åkte dagen efter till en bankomat i Huskvarna där hon tog ut 5 000 kronor vid två uttag. Därefter åkte hon till ytterligare en bankomat, denna gång på Österängen, där hon tog ut ytterligare 5 000 kronor.

Annons

Kvinnan finns på övervakningskameror när hon tar ut pengar vid de bankomater under de klockslag som det tagits ut pengar från mannens kort. Kvinnans chef har bekräftat att det är den anställda på bilderna och kvinnan själv har erkänt att hon är på bild.

Låg efter med räkningarna

Kvinnan har i förhör erkänt brott och uppgett att hon behövt pengarna för att betala räkningar som hon låg efter med.

Kvinnan åtalas nu för två fall av bedrägeri och ett fall av egenmäktigt förfarande. Det äldre paret yrkar på 15 000 kronor i skadestånd.

Kvinnan jobbar inte längre kvar på det företag hon arbetade vid när hon tog kortet och har i förhör berättat att hon fick lämna sitt jobb när hennes chef pratat med polisen.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app