Annons

Nu är det dags för SM i thaiboxning. Jönköping kommer, genom Muay thai Heavy hands, att finnas representerat med fem deltagare.

En av dem, Erik Berglund, har höga mål.

– Det ska bli riktigt kul. Det är många som är med, sju i min viktklass så det blir många matcher om det går som det ska.

Du går för guld?

– Ja, det finns inget annat, säger han.

Annons

De övriga från klubben som är med på SM är Johanna Kumlin, Fredrik Oscarsson, Markus Lyck och Oliver Axelsson.

"Några procent vassare"

SM avgörs under tre dagar i Haninge. Redan under torsdagen drar det igång och Erik Berglund har fått bästa möjliga uppladdning. Under tre månader har han varit i Thailand och tränat och levt för thaiboxningen. Och slappat?

– Haha, nej, det har varit hård träning faktiskt. Det har varit två pass om dagen, sex dagar i veckan. Det har inte varit någon semester, jag har ställt klockan på sex varje morgon för att gå ut och springa, träna två och en halv timme, sen vila och sen träna på eftermiddagen igen. Det har varit en bra upplevelse, säger han.

Och han säger att han har blivit bättre på sin sport av vistelsen i Thailand.

– Jag har blivit några procent vassare. Jag har övat mycket på min clinch som jag inte tränat så mycket på. Sen är det småjusteringar med sparkar och så, säger Erik Berglund inför det stundande mästerskapet.

SM