Nyligen slog XXL Sport & Vildmark upp portarna på Solåsen i Jönköping. Snart får området ytterligare tillskott. Under nästa år öppnar även Lager 157, Stadium Outlet och Leos Lekland på området. Dessutom kommer Rusta flytta från sina lokaler på Solåsvägen 22 till betydligt större lokaler i anslutning till de nya butikerna. 
Jättesatsningen är tänkt att bli ett helt nytt köpcenter där även Media Markt och butikerna omkring ska ingå.
- Området har en stor utvecklingspotential. I nuläget ligger butikerna ganska glest, vilket vi vill ändra på. Planerna att bygga ett köpcenter har funnits länge, och nu har pusselbitarna fallit på plats, säger Gunnar Järvhammar på fastighetsägaren Lustgården som ligger bakom satsningen. 
Den populära klädbutiken Lager 157 i Gällstad har länge varit ett populärt utflyktsmål för Jönköpingsbor. Klädkedjan, med sina billiga märkeskläder och prylar, befinner sig just nu i en expanderingsfas där Jönköpingsbutiken är först ut.

Fler butiker på gång
Gunnar Järvhammar menar att butikerna som finns på området i dag främst riktar sig till män, något han vill ändra på. 
- Tack vare det nya leklandet får området nya inslag, vilket är positivt. Tanken är att hela familjen ska handla där och göra saker tillsammans, säger han.
I området finns det plats för ytterligare butiker, och Järvhammar utlovar att fler butiker kommer slå sig ner i köpcentret.
- Det finns en del trevliga saker på gång. Vilka butiker som är aktuella är i nuläget oklart. Min förhoppning är att en leksaksaffär ska öppna på området. 
Någon gång under våren kommer butikerna slå upp portarna om allt går enligt planerna.