Annons

Teemu Laine missade stora delar av förra säsongen på grund av en korsbandsskada, och den här säsongen har det skadade knäet spökat igen. 34-åringen har inte spelat sedan 17 november – och det var förmodligen hans sista match i karriären.

Direkt efter segern i den sjunde och avgörande SM-finalen mot Brynäs kunde han dock inte lämna några besked om sin hockeyframtid.

– Vi får se vad som händer efter sommaren. Jag försöker rehabträna, men just nu ser det inte så ljust ut, säger han.

”Hockeystaden nummer ett”

Annons

Trots att Laine har fått följa stora delar av säsongen känner han sig delaktig i guldet.

– Jag har varit här varje dag och känner mig som en lagmedlem. Jag har försökt hjälpa pojkarna och pratat om vad som gäller om vi vill vinna. Jag har varit som en mentor när de yngre spelarna tar över, säger han.

– Det spelar ingen roll att jag inte har spelat. Jag känner mig delaktig ändå. Varje guld är lika stort.

Laine medger att det är något speciellt att vinna med HV71.

– Jag har vunnit två guld i Sverige och ett i Finland. Det finns inte en enda stad i Europa där hockeyn är större än i Jönköping. Det här är hockeystaden nummer ett.

Lyfter fram sammanhållningen

Finländaren lyfter fram lagsammanhållningen i den här upplagan av HV71.

– Det är ett lag. Det spelar ingen roll vad som händer – alla peppar varandra, säger Teemu Laine, som framför allt lyfter fram Martin Thörnberg.

– Vilken jäkla ledare och vilken jäkla människa. När jag kom till arenan i går (läs: i fredags) var han här före alla andra, och jag frågade vad han höll på med. Han svarade att han skulle spela. Det var helt fantastiskt att han fick slå den avgörande assisten. Han är den störste spelaren jag har spelat med. Det är inte jag som bestämmer det, men hans tröja kommer att hissas här.