24 april stod det klart att David Ullström bryter sitt kontrakt med HV71 ett år i förtid eftersom han väljer spel i NHL. Sent på tisdagskvällen meddelade Arizona Coyotes att de har skrivit ett ettårigt tvåvägskontrakt med Jönköpingssonen.

– Ända sedan jag lämnade NHL har jag känt att jag vill tillbaka till Nordamerika. Nu var det rätt läge eftersom kroppen känns jättebra samtidigt som jag är relativt ung och har många bra år framför mig. Jag spelar min bästa hockey på den sidan pölen, så det ska bli sjukt roligt, säger Ullström.

Lagkamrat med Hjalmarsson

Ullström tillhörde New York Islanders organisation mellan 2010 och 2013. Nu blir det en andra sejour i Nordamerika, men den här gången i Arizona Coyotes som huserade i NHL:s bottenregioner den senaste säsongen.

Annons

– Jag känner till svenskarna där, men annars vet jag inte jättemycket om klubben. De hade en tung första halva men spelade väldigt bra hockey efter halva säsongen, som jag förstår det är de nöjda med andra halvan, säger Ullström, som blir lagkamrat med förre HV71-backen Niklas Hjalmarsson.

"Bara positivt att säga"

– Jag ringde honom innan jag bestämde mig och han hade bara positivt att säga om klubben och organisationen. Det är ett ungt lag som är inne i en uppbyggnadsprocess, och Niklas är väldigt exalterad över att ta klubben till slutspel och nya framgångar. Han vill vara med på den resan.

David Ullströms avtal sträcker sig alltså över ett år. Om det blir fler NHL-säsonger återstår att se.

– Det är jättesvårt att svara på. Det känns jättebra med ett år, sedan får jag utvärdera efter det. Jag går in med inställningen att göra min bästa säsong i karriären, säger Ullström, som räknar med att ansluta till sitt nya lag i slutet av augusti.

SHL
NHL