Annons

I mitten av november stod det klart att det inte skulle bli någon fortsättning i J-Södra för Joakim Karlsson.

– Det är både och. Jag har trivts otroligt bra de här åtta åren och jag har träffat vänner för livet. Samtidigt ger det nya möjligheter och solen skiner i dag också. Man kan antingen lägga sig ner och dö eller gå vidare, och jag väljer det sista alternativet, sade 30-åringen till Jnytt då.

På fredagen stod det klart att superettakonkurrenten Örgryte IS blir ny klubbadress.

– Redan från första kontakten med Igor (Krulj, sportchefen) kände jag att det fanns en proffsighet här som genomsyrade allt från dag 1. Även när jag pratat med tränare har allt känts klockrent. Jag tror att jag kan bidra med engagemang, vilja och att ställa krav på mina medspelare nu när vi ska ta nästa steg. Folk kan förvänta sig en spelare som alltid gör sitt yttersta och spelar efter sina kvalitéer, säger Joakim Karlsson till klubbens webbplats.

Annons

Igor Krulj menar att nyförvärvet har flera fina kvaliteter.

– Joakim är en stark mittback med meriter både från allsvenskan och superettan och en mittback som har sina styrkor i duellspelet i sin aggressivitet och framförallt i att styra sina kollegor runt omkring sig. Han besitter stora ledaregenskaper och det har varit väldigt viktigt för vår del att få in den profilen på spelare i vårt truppbygge, säger han till samma sajt.

Kontraktet sträcker sig över två säsonger.