Annons

Benjamin Tannus kontrakt med J-Södra sträcker sig fram till 30 juni och det har under en tid spekulerats i om avtalet ska förlängas eller om det blir ett klubbyte i sommar.

Nu står det klart att det blir en flytt till Öster. I Svenska Fotbollförbundets databas står 19-åringen registrerad för Växjöklubben. Registreringen gäller till och med 30 mars 2020.

Övergången bekräftades under måndagskvällen.

– Vi vill tacka Benjamin för den tid han varit i klubben och för att han alltid försökt göra sitt yttersta på såväl träning som match, säger sportchefen Andreas Jankevics till klubbens webbplats.

Benjamin Tannus kom till J-Södra från Högaborgs BK inför säsongen 2017 och har gjort fyra matcher från start och tio inhopp för Jönköpingsklubben i superettan.

– Det känns otroligt bra att komma till en så anrik och stor klubb som Östers IF. Sedan första kontakten togs så kände jag att Östers IF och Christian Järdler var det rätta steget för mig i min utveckling. Jag tror att klubben med Christian som tränare så har jag alla förutsättningar för att ta nästa steg. Jag ser fram emot att träffa ledarstaben och grabbarna och börja arbeta med laget, säger han till sin nya klubbs sajt.

Annons