Annons

Det är i Expressen som Liljenbäck berättar om uppbrottet från klubben efter den skada han ådrog sig i somras.

Liljenbäck berättar för tidningen att han och hans agent jobbat på ett nytt kontrakt i två månader och att han var inställd på att stanna kvar i klubben. När J-Södra drog i gång försäsong satt försvaren och följde träningarna från läktarplats.

Men efter att förhandlingarna om ett nytt avtal brutit samman går nu parterna skilda vägar.

– Det stämde helt enkelt inte mellan mig och dem. Jag har hela tiden fått uppfattningen av att Jönköping ville förlänga med mig fast jag skadade mig. Så var vi nästan överens om ett kontrakt men det strulade till sig lite i slutet. Jag fick inte hänga med på träningslägret och det är ändå där man bygger truppen inför säsongen. Då tyckte jag det var bättre att lämna i stället, säger Liljenbäck till tidningen.

Annons

Försvararen skrev på för J-Södra inför förra säsongen.

Liljenbäck väntas vara tillbaka först till sommaren efter sin korsbandsskada. Och efter uppbrottet från J-Södra får han leta efter en ny klubb.

– Det är klart det är tråkigt. Det fanns ju ett kontrakt där, men jag tyckte det var för mycket konstiga saker i det så jag skrev inte på. Det är klart det suger. Jag skadade mig ändå när jag spelade för Jönköping och trodde att man kan få förlängt tiden ut tills jag är frisk då det är Försäkringskassan som tar alla kostnader. Men Jönköping var inte villig till det, säger Liljenbäck.

När Jnytt når J-Södras sportchef Andreas Jankevics bekräftar han att parterna gått skilda vägar.

– Han och hans rådgivare har tackat nej till ett avtal. Vi erbjöd honom ett avtal där speciellt hans vår skulle vara säkrad. Det innehöll även en framtidsdel, säger Jankevics.

– Vi hittade en lösning och trodde att vi var överens. Men de valde att tacka nej och det får vi respektera.

Gällande Liljenbäcks kommentarer om det presenterade avtalet säger Jankevics:

– Anton har inte varit vår spelare sedan årsskiftet. Att han nu uttrycker sig på det här sättet får stå för honom.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app