Annons

Irmeli Jonsson har IF Hallby som moderklubb, men bytte till Mariebo IK i maj 2015 och fick redan som 15-åring göra debut i division 1. Därefter har mittfältaren, som är född år 2000, gått från klarhet till klarhet och varit en av de största talangerna i Vätterbygden de senaste åren.

Övergången är ett faktum

Under hösten har hon provtränat med Kopparbergs/Göteborg FC och övergången är ett faktum. Irmeli Jonsson tillhör nu klubbens F19-lag.

– Att få chansen att tillhöra en allsvensk klubb var det som gjorde att jag valde att gå dit. Jag tillhör F19-laget, men att tillhöra en allsvensk klubb som gjorde det bra både i cupen och ska spela Champions League gör att det kan bli en rolig säsong även i F19, säger Jonsson.

– Det brukar vara spelare från F19 som tränar med a-laget ibland, sen får vi se om det blir något för mig och det är F19 som är i fokus för min del, fortsätter hon.

Annons

Irmeli Jonsson tar studenten till sommaren och kommer fortsätta på Sandagymnasiet. Men studierna kommer främst göras på distans och hon har flyttat till västkuststaden. Försäsongen drog igång den här veckan.

– Första halvåret kommer bli jobbigare med skolan och allt. Jag kommer plugga det mesta själv, men Sanda hjälper mig jättemycket och det är kul att få den chansen och kunna göra det här.

Vad har du fått för första intryck av klubben?

– Jag tycker det är jättebra. Det är väldigt professionellt och det verkar även vara en härlig grupp spelare och tränare.

Spelar Champions League 2019

Kopparbergs/Göteborg kom tvåa i damallsvenskan 2018 och det innebär spel i Champions League under 2019. Att det är en klubb som haft nyliga framgångar säger Irmeli Jonsson märks.

– Ja, verkligen. Även F19 gjorde det bra och blev trea i sin serie och var nära slutspel. Det märks att både a-lag och F19-lag har stora ambitioner.

Hur kommer du se tillbaka på tiden i Mariebo?

– Det har varit jätteroligt i Mariebo. Att få lära känna så många människor och även att det har gått så bra för oss de åren jag varit med, avslutar Irmeli Jonsson.