Annons

Etter två säsonger med spelande tränare (Jackson Maris och Jonny Macdonald) återgår Habo Wolley nu till en konventionell tränare som står vid sidan på träning och match.

Dardan Lushtaku, som under omkring tio år representerade det svenska landslaget, avslutar nu den aktiva karriären för att bli tränare.

– Dardan har sedan han kom till Habo varit en naturlig ledare på planen. Han har alltid bra idéer om spelet och han har stöttat våra yngre spelare mycket i sin utveckling trots att han haft fullt upp med sitt eget spel. Han har även varit mycket uppskattad som ungdomstränare bland våra lovande juniorer, och uppvisat flera goda förmågor som han kommer ha användning för med elitlaget, säger sportchefen Arvid Haag i ett pressmeddelande.

”Väldigt mycket idéer”

Dardan Lushtaku tillträder sin nya tjänst i augusti men har redan nu börjat engagera sig i spelarrekryteringen

Annons

– Jag har väldigt mycket idéer både på hur man ska träna och spela och det ska bli kul att få förverkliga dem fullt ut. Sen ska det bli skönt att inte behöva hoppa något mer, mina knän är ganska slitna efter alla år, säger han, och fortsätter:

– Jag tror att jag kommer att skapa ett lag som spelar för varandra och som tar hand om varandra när det blir tufft. Varenda spelare kommer att få en viktig roll i laget och känna att de bidrar, det tror jag är viktigt för att man ska vilja träna hårt varje dag.