Annons

Louice ”Lollo” Halvarsson anslöt till Wetterbygden Sparks mitt under säsongen efter att ha dragits med en efterhängsen hälseneskada. Halvarsson bidrog till att Sparks tog klivet upp i högsta serien genom att snitta 17,5 poäng och nio returer per match – och nu har hon bestämt sig för en fortsättning i klubben. Det nya kontraktet sträcker sig över ett år.

”Med sina 109 A-landskamper och vunna mästerskap i länder som Polen och Spanien, så kommer hon naturligtvis vara en monumental pusselbit på alla sätt och vis för Francisco Pinto och Wetterbygden Sparks när man nu är till att ta sig an debutsäsongen i Svenska Basketligan (SBL)”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Annons

”Inget svårt val”

– Jag skulle ljuga om jag hävdade något annat än att det inte hade varit roligt att åka ut och pröva på proffslivet igen. Jag känner att jag många år kvar att ge på den absoluta toppnivån men i den situation jag och min familj befinner oss i, så var detta ändå inget svårt val i slutändan. Att det blev Wetterbygden Sparks handlar om att jag tror på den här klubben, det man lyckats åstadkomma på så pass kort tid är inget annat än helt fantastiskt. Jag trivs med både coacher och lagkamrater och ser fram emot den utmaning det innebär för oss att spela SBL som nykomlingar. Det kommer krävas mer av oss allihop men det är en utmaning jag tar emot med öppna armar och är inget jag räds. Jag är helt säker på att vi kommer vara redo när allt drar igång 29 september, säger Louice Halvarsson i pressmeddelandet.

Olika intresseförfrågningar

Att Halvarsson stannar i Sparks, trots intresseförfrågningar från olika håll, gläder sportchefen Dennis Aulander.

– Det går knappast i ord försöka förklara vad detta innebär för oss i form av symbolvärde gentemot vår publik, samarbetspartners, media och övriga Basketsverige. Med “Lollo” i laget ökar vår trovärdighet med ungefär 1 000 procent samtidigt som det också är ett kvitto på att vi inte kommer nöja oss med att bara delta i SBL, vi vill mer. Det ska bli spännande att se vad “Lollo” kan uträtta på basketplan kommande höst och vinter med en riktig försäsong i kroppen, dessutom med betydligt mer tajming i kroppen än vad som kanske var fallet i samband hennes comeback för några månader sedan, säger Aulander.