I lördags spelade HV71 match hemma mot Brynäs. En match man förlorade med 3–1. Nästa match är inte förrän 24 februari då laget möter Malmö hemma i Kinnarps Arena.

HV har totalt spelat 45 SHL-matcher under säsongen. Bara tre spelare, Erik Andersson, Lawrence Pilut och Anton Bengtsson, har spelat samtliga.

– Kroppen känns rätt bra faktiskt. Åkte på en bra tackling i första perioden så det har känts sådär i dag. Annars har det varit jättebra jag har känt mig frisk och fått hålla mig skadefri så det har varit kul, sa Anton Bengtsson till Jnytt efter lördagens match mot Brynäs.

Lång ledighet

HV-spelarna är inte bortskämda med några längre ledigheter under säsongen. Men efter lördagens match fick de i alla fall fyra dagars semester. En evighet.

– Det var längesen, det är frågan när det var. Kanske vid jul? Nej, då var det nog bara tre så det var nog i somras kanske, haha. Jag har inte mycket planerat utan bara ta det lugnt och vila upp batterierna, sa Bengtsson.

Annons

– Självklart hade man velat gå på ledighet med vinst, men viktigt för laget att få några dagar att vila upp kropparna och kanske få tillbaka några spelare.

Vad blir viktigt under uppehållet?

– Träna med högt tempo, det är oerhört viktiga matcher och bra motstånd som vi har kvar. Det gäller att vara med från start när uppehållet är över, sa Bengtsson om de sju matcher som återstår av grundserien.

Tränaren Johan Lindbom sa så här till Jnytt om träningen under OS-uppehållet:

– Det är svårt att hålla uppe träningen i två veckor när vi inte har några matcher. Vi får plåstra om oss och läka ihop, men sedan är det träning igen. Den första veckan kommer vi att träna ner oss och göra det vi inte kan när vi har tre matcher på en vecka. Det finns en del att fila på, inte minst defensivt.

Känner ni att uppehållet kommer lägligt?

– Ja, det gör det med tanke på att vi har en del skador.

Anton Bengtsson
Foto: David Wreland