Annons

Där fick Greg samt Fredrik Graperud , även han lärare på Grennaskolan, vetskap om denna tävling. En tävling som varje år samlar över hundra roddbåtar som på floden Rhen i motström bland pråmar ror de 4.2 milen mellan Leverkusen och Düsseldorf.

Årets besättning i flickklassen bestod av Vicki Nguyen, Bianca Baiatu, Hajnal Laczko samt Virag Laczko. Flickorna kom på andraplats och fick silvermedaljer på en efterföljande prisceremoni i trädgården vid roddklubben.

Rodde över tre timmar

Tiden för flickor blev 3 timmar och 2 minuter vilket anses vara en mycket bra tid för deras ålder. Eftersom Grennaskolan inte finns nästa år då detta loppet avgörs hoppas man att de gamla eleverna från Grennaskolan, även kallade föredettingarna, ska fortsätta traditionen.

Tillsammans med irländare från Cork, tyskar, holländare, spanjorer med flera har de skapat denna härliga roddfest som vi tack vare Greg Kewley, som inte längre är i livet har fått vara med om.

Annons

Det finns ett fint pris på denna roddtävling till bästa icke tyska lag som heter ”Greg Kewley memorial” som i år vanns av en fyra från just Cork från Irland.