Annons

Klockan 15.24 på tisdagen larmades SOS Alarm om en brand på Carlfors Bruk utanför Huskvarna.

Det brann i industrin och brandstyrkor från Jönköping, Huskvarna och Norrahammar fanns på plats för att släcka ner branden.

– Det är en pågående insats i industribyggnaden. Ett 20-tal brandmän och ambulans är på plats. Vi har inga uppgifter om att någon är skadad, sade räddningstjänstens ledningsoperatör i en tidig kontakt.

Stort pådrag

Enligt vittnen på platsen ska det röra sig om ett stort pådrag, men vägen ska inte ha spärrats av. Jnytts reporter på plats, Angelica Bengtsson, berättar att det strax efter klockan 16 varit fyra brandbilar på platsen, plus polis och ambulans.

– Det är ganska lugnt på platsen. Jag ser att det kommer rök och jag känner lukten av brandrök, berättar Angelica Bengtsson.

Annons

Polisen anlände till platsen strax innan klockan 16.

– Vi får se vad patrullen rapporterar. Det ska ha brunnit i en maskin, ingen ska ha skadats. Branden verkar vara relativt begränsad, men det är preliminära uppgifter, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen region Öst.

– Vi är där i första hand för att assistera räddningstjänsten och spärra av.

Polisen misstänker inget brott i samband med branden.

"Begränsat branden"

Vid 16.30-tiden var branden begränsad, men ännu inte under kontroll.

– Läget just nu är att vi har begränsat branden, säger Erik Holgersson, mediebefäl vid räddningstjänsten.

– Det har varit en brand i anslutning till en maskin där det tillverkas aluminiumprodukter. Branden var begränsad till maskinen och en behållare. Det är lite svårsläckt i och med att det inte går att släcka med vatten utan skum eller absorptionsmedel. Det har gett god effekt.

Några minuter senare meddelade dock Joakim Björklund, vd på Carlfors bruk, att branden var släckt.

Räddningstjänsten har minskat ner på sin styrka men kommer att finnas på plats åtminstone till 17.30-tiden.

– Vi är kvar någon timme till för att kontrollera att det svalnar lugnt och försiktigt. Vi har börjat skicka hem lite personal eftersom det är under kontroll, säger Erik Holgersson.

Personalen som jobbade i den aktuella lokala evakuerades när branden bröt ut, men det finns inga rapporter om personskador.

Det här är andra gången inom loppet av några veckor som det brinner på Carlfors Bruk. Vid den förra branden fick tre personer föras till sjukhus efter att det skett en explosion.

Vet du mer? Har du bilder? Maila Jnytt!

Artiklarna om förra branden: