Annons

Det var klockan 16.39 som larmet kom till SOS Alarm om att en person var i vattnet vid Sörgården vid Åsasjön i Norrahammar.

– Vi vet inte riktigt vad som har hänt, sa en man från ledningscentralen när larmet precis hade gått. Ett larm har kommit till oss om att en person har försvunnit vid Åsasjön.

– Vi är på plats med dykare och undersöker det hela men det är alltså inte säkert att det handlar om en drunkning. Personen kan ha försvunnit från platsen självmant.

Dykare på plats

Enligt uppgifter till Jnytt var det en minderårig person som man letade efter. Det visade sig senare handla om två barn som befunnit sig i vattnet. Ett av barnen räddades, medan arbetet fortsatte med att söka efter det andra barnet.

Enligt uppgifter som Jnytt fått ta del av ska många personer på plats gjort vad de kunde för att hjälpa till. De ska ha vadat, simmat, snorklat, dykt, paddlat och sökt till fots efter det försvunna barnet.

Annons

Även dykare från Borås hjälpte till för att bistå räddningstjänsten från Jönköping och Huskvarna som är där med totalt 20 man.

Pojke avled

Sökningen pågick i både i vattnet och på land och räddningstjänsten påträffade en person i vattnet. Personen som påträffades var en åttaårig pojke. Han fördes till sjukhus med ambulans.

Han ska ha varit i vattnet drygt en timme, säger Gustav Hultegård, inre befäl på Räddningstjänsten.

Vid 20.00 meddelade polisen att pojken avlidit efter drunkningsolyckan. Pojkens närmsta är underrättade.

Läs även:

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app