Annons

Klockan 8.49 larmades SOS Alarm om att en lastbil brann på E4 i södergående fil i höjd med trafikplats Vättersmålen mellan Gränna och Huskvarna. På grund av detta rådde stopp i trafiken söderut i närmare en timmes tid.

– Vi är fortfarande där och arbetar. Trafiken är avstängd i södergående fil, men det flyter i norrgående riktning, säger räddningstjänstens ledningsoperatör vid klockan 9.15.

– Lastbilen började av ännu oklar anledning att brinna under färd. Den var lastad med papper och är helt utbrunnen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen region Öst.

Olycka mellan flera fordon

Klockan 9.22 inkom larm om en trafikolycka mellan två personbilar och en lätt lastbil på E4 någon kilometer norr om lastbilsbranden. Totalt uppgavs fyra personer vara drabbade och tre av dem transporterades i ambulans till Länssjukhuset Ryhov. Enligt en kommuniké därifrån är en kvinna måttligt skadad och inlagd för vård. En man och en kvinna skadades lindrigt och lämnade sjukhuset efter behandling.

Annons

En av förarna misstänks för vållande till kroppsskada, vårdslöshet i trafik och rattfylleri. Bilen är bärgad från platsen och tagen i beslag av polisen för en teknisk undersökning.

Olyckan, som var en kökrock, uppstod i samband med att trafiken var avstängd.

– Det verkar vara en allvarlig olycka, men det är allmänhetens bedömning, säger Agnevik.

"Beräknas bli starkt påverkad"

Vid 9.45-tiden var trafiken påsläppt i ett körfält, men det var fortfarande långa köer på platsen. Det är ännu oklart när det råder full framkomlighet igen.

– Trafikverkets prognos säger klockan 11, men det är jag tveksam till. Eftersom lastbilen är helt utbrunnen är det inte bara att släpa bort den. Trafiken på E4 i södergående riktning mellan Gränna och Jönköping beräknas bli starkt påverkad under flera timmar framåt. Trafikanter uppmanas att om möjligt undvika vägsträckan, säger Thomas Agnevik.

Lastbilschauffören ska ha klarat sig oskadd.

Enligt uppgifter till polisen ska 200 liter diesel ha läckt från lastbilen i samband med branden. Brandplatsen ligger i ett vattenskyddsområde.

Vet du mer? Har du bilder? Maila Jnytt!