Annons

Det var klockan 14.40 som larmet till räddningstjänsten kom om en misstänkt drunkning i Tahesjön. Enligt de första uppgifterna handlar det om en person som försvunnit i vattnet. Uppgifter som ännu inte är bekräftade säger att det handlar om en äldre man som man letar efter.

Mannen ska ha simmat ut en bit från bryggan och därefter har någon slagit larm om att han försvunnit under ytan.

Räddningstjänsten meddelar att man söker med dykare efter mannen. Helikopter och flygplan har genomsökt ytan och längs med strandkanten utan att ha hittat mannen.

- Vi har skickat personal från räddningstjänsten tillsammans med polis och ambulans. Den som ringde in samtalet mötte upp dem just nu, säger räddningstjänstens ledningsoperatör till Jnytt.

Arbeta ostört

- Vi vet i nuläget inte riktigt vad det är som har hänt eller i vilken omfattning det handlar om. Badplatsen är utrymd på gäster för att räddningspersonalen ska kunna arbeta ostört.

Annons

SOS Alarm meddelar även att man tagit sig ut på sjön med fridykare och flera båtar. Ett flygplan har flugit över sjön men har inte hittat något. En helikopter har också använts under sökandet.

Polisen är också på plats för att bistå räddningsstyrkorna från Norrahammar, Habo och Jönköping. Dessutom finns dykare från Borås samt flygplan och helikopter från sjöräddningen.

- Jag har inte fått någon återkoppling från de poliser som är på plats så jag vet inte vad som har hänt, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen region öst.

Enligt SVT Jönköping avslutades den livräddande insatsen vid 16-tiden.

– Polisen tar vid med eftersök och utredning nu, säger Fredrik Björnberg från räddningstjänsten, som är ansvarigt befäl på platsen, till SVT.

Polisen fortsätter att söka efter mannen och hanterar ärendet som en försvunnen person. Strax efter klockan 18 var mannen fortfarande inte hittad.

Vid 18.30 meddelade polisen att insatsen avslutas för dagen och kommer att återupptas under lördagen.

För två veckor sedan omkom en ung pojke tragiskt efter att ha drunknat i Åsasjön i Norrahammar.