Annons

Klockan 17.42 larmades SOS Alarm om en singelolycka på länsväg 931 i närheten av Öggestorp utanför Tenhult. När räddningsstyrkan kom till platsen kunde konstateras att en personbil låg på sidan efter att ha krockat med ett träd. Fordonet stöttades av ett antal privatpersoner för att förhindra att bilen skulle välta okontrollerat.

– En bil hade hamnat vid sidan av vägen. Som jag förstår det låg den på sidan när vi kom fram, säger Gunnar Hansson, inre befäl vid räddningstjänsten.

En kvinna i 65-årsåldern var drabbad och transporterades i ambulans till Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Kvinnan var vaken och talbar, men i övrigt har polisen ingen information om skadeläget.

Kvinnan blåste positivt vid nykterhetskontrollen och är därmed misstänkt för rattfylleri. Ytterligare provtagning sker på sjukhuset.

Annons

– Vi inväntar proverna, men just nu är kvinnan, som är född 1954, misstänkt för grovt rattfylleri, säger Henrik Frode, gruppchef vid polisen i polisområde Södra Vätterbygden.

Bilen måste bärgas från platsen.

Trafiken i båda riktningar fick stängas av under räddnings- och bärgningsarbetet men eftersom olyckan skedde på gamla Nässjövägen, som är mindre trafikerad, uppstod inga större trafikstörningar.

Vet du mer? Har du bilder? Maila Jnytt!