Laglydighetens gång var från början en friggebod som beställdes av museet, år 2000, till utställningen ”10 kvm frihet Friggeboden 20 år”.
Den, liksom övriga friggebodar i utställningen, var placerade i museiparken. Tillsammans med en annan friggebod har Vilks verk fått stå kvar i 15 år.
Under årens lopp har den använts flitigt av både barn och vuxna som tittat, klättrat och vandrat runt i byggnaden. Många förbipasserande har dessutom använt den som toalett.
På grund av väder, hårt slitage och tidens gång har Laglydighetens gång förfallit och därmed blivit en säkerhetsrisk för dess besökare.
I oktober 2015, när den västra väggen föll samman, tog museet beslut om att säkerställa dokumentationen av verket och därefter montera ner det innan någon kom till skada.

Fakta

2000 utställningen 10 kvm frihet – Friggeboden 20 år öppnade.2000 beställde museet friggeboden..

Fakta

2000 utställningen 10 kvm frihet – Friggeboden 20 år öppnade.2000 beställde museet friggeboden av konstnären Lars Vilks. Beskrivning av verket: ”Byggnadsliknande objekt av huvudsakligen stående brädor.2001 registrerade museet friggeboden som konstverk till sin samling.2015 nedmontering och dokumentation.