Annons

Jnytt har tidigare berättat att de båda politiska vildarna i regionfullmäktige, Morgan Malmborg och Per Svanehall, som numera kandiderar för Sjukvårdspartiet, har skrivit en motion till regionfullmäktige där de kallar hela Pride-evenemanget för perverst. De vill att Region Jönköpings län slutar att stötta Pridefestivalen i Jönköping ekonomiskt.

När Jnytt ställde frågan till läsarna i en undersökning röstade 2 993 personer. 73 procent anser att bidraget till Pride borde stoppas, 21 procent ser det som självklart att festen ska ha bidrag och sex personer har ingen åsikt.

Många reaktioner

”Vi vill vara väldigt tydliga att motionen handlar inte om att förbjuda Pride eller lägga sig i vilken sexuell läggning man har. I den frågan har regionfullmäktige inget att säga till om. Som ett parti som värnar sjukvården på riktigt anser vi att regionen måste renodla sin verksamhet till mer sjukvård. Vi anser att dessa pengar ska gå till sjukvården”, skriver Malmborg i en insändare.

Annons

Artikeln väckte många reaktioner bland läsarna och kommentarerna var många och blandade.

”Äntligen någon som vågar gå emot. Inga bidrag bör lämnas till parader med mera. Pengarna behövs till viktigare saker än detta”, menar en läsare.

”Vill bara visa upp sig”

”Pride-tåg handlar inte om några lika rättigheter för HBTQ. Det handlar bara om att visa upp sig själva så provocerande som möjligt. Det är bara chockvärdet de är intresserade av. Jag vill inte att mina skattepengar ska användas till detta. Sexlivet hör inte hemma på allmän plats”, skriver en annan läsare.

”Du får vara vad/vem/hur du vill men bara för det ska man inte få bidrag”, anser någon annan.

”Jag tycker också det är bra med Pride-parad. Men jag tycker dock inte regionen ska stödja ekonomiskt. Tycker det inte ligger på deras bord. Bara för man gör någonting bra betyder det inte att man ska får pengar. Finns många som gör bra saker som inte får ekonomiskt stöd”, tycker en läsare.