Annons

Klockan 5.38 kom det larm en trafikolycka på E4 i södergående riktning strax söder om Brahehus. När räddningstjänsten kom till platsen kunde de konstatera att en lastbil hade kört av vägen och hamnat i diket. Ekipaget var i princip tomt på last vid tillfället.

Vid olyckan uppstod ett mindre dieselläckage från lastbilens bränsletank men detta kunde stoppas av räddningstjänsten.

– En lastbil med släp har vält och ligger på sidan, men det har inte varit några personskador. Vi är där för att invänta bärgare och för att tömma dieseltanken för att förhindra att det läcker ut, säger Clas Lövgren, inre befäl vid räddningstjänsten.

Rulla i en fil

Annons

Enligt räddningstjänsten är det begränsad framkomlighet på olycksplatsen, men trafiken kan rulla i en fil. Ungefär 15 meter av mitträcket och viltstängslet har fått skador av olyckan.

Räddningsstyrkor från Gränna och Jönköping har arbetat på platsen tillsammans med polis och ambulans. Det finns ingen misstanke om brott.

Släp i diket

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall för delar av Jönköpings län, och det har skett flera tillbud under morgonen.

Klockan 6.48 kom det larm om att ett släp till en lastbil har hamnat i diket på riksväg 47 i höjd med Sandhem i Mullsjö kommun. Ekipaget ska blockera vägbanan i södergående riktning.

Knappt en timme senare larmades SOS om en olycka mellan flera fordon i närheten av Ölmstad kyrka. Tre bilar har kolliderat, och två av dem behöver bärgas från platsen.

Vet du mer? Har du bilder? Maila Jnytt!