Räddningstjänsten fick in larmet 14.52 och åkte till platsen. I inledningsskedet verkade det först handla om en lastbilsolycka, men det visade sig bara varit en lastbil som stannat till och som inte alls var inblandad i olyckan.

Annons

– Det handlar om en singelolycka där en personbil har åkt i diket. Vi har lämnat över ärendet till polisen då det verkar vara ett polisärende. Ingen ska ha skadats i olyckan, uppger Robert Rosberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Polisen uppger att de fick ett samtal från en person som sett föraren lämna platsen genom att hoppa in i en annan bil och åka därifrån. Inringaren blev då misstänksam.

– Vi har inte lyckats knyta en person till olyckan då föraren hade avvikit. Patrull på plats såg att bilen hade fått punktering, vilket kan vara en möjlig orsak till olyckan. Bilen står inte trafikfarligt och då den är utländsk har vi inte lyckats knyta någon person till den, berättar Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen.

Misstänker ni brott?

– Å ena sidan går det ju inte utesluta att föraren var påverkad och därför avvikit från platsen, men vi kan inte heller bekräfta att det var så. Kanske hade personen bara fått punktering och behöver inte nödvändigtvis ha varit berusad, säger Fredrik Kliman.