Annons

Klockan 15.21 larmades SOS Alarm om en trafikolycka mellan flera fordon på länsväg 1832 vid Simonstorp strax norr om Habo. Det rörde sig om en kollision mellan en mindre lastbil och en stillastående buss nära avfarten från länsväg 195.

– Det var inga personskador. Vad olyckan berodde på är oklart, jag vet bara att det råder stor halka på platsen, säger räddningstjänstens ledningsoperatör strax före klockan 16.

Enligt polisen är det totalt stopp för trafik förbi olycksplatsen. Det är oklart hur länge stoppet varar. Räddningstjänsten är kvar till dess att bärgningsarbetet är klart, men polisen lämnade platsen vid 16.30-tiden.

Enligt uppgifter till Jnytt färdades omkring tio skolelever i bussen, men det är inget som polisen kan bekräfta.

"Min dotter berättar att bussen hade stannat i backen för att släppa av några barn. När den skulle köra vidare slirade bara hjulen så bussen kom ingenstans. Då kliver chauffören ur bussen för att kontrollera något. När chauffören står utanför bussen kommer lastbilen åkande uppifrån backen, kan inte bromsa utan kör rakt in i bussen. Chauffören står i diket och tittar på. Man vågar inte tänka på vad som kunnat hända om bussen inte vikit sig utan störtat chaufförslös nerför backen", säger en person som blev vittne till olyckan.

Annons

Barnen blev, enligt uppgifter, upphämtade av en annan mindre buss.

Personbil voltade

Klockan 16.01 inkom larm om en singelolycka. Enligt larmet hade en personbil voltat på länsväg 658 vid Ulvstorp strax utanför Jönköping och kanat av vägen. En person uppgavs vara drabbad och ute ur bilen.

– Bilen gick av någon anledning av vägen och rullade ut fem-sex meter ut på en åker. Den drabbade bedömdes inte behöva åka ambulans till sjukhus. Jag utgår från att det var viss påverkan på grund av att räddningsfordon blockerade vägen, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Polisen misstänker inget brott vid någon av olyckorna.

Olycka i Trånghallabacken

Den tredje olyckan inträffade knappt en timme senare. Enligt larmet handlar det om en singelolycka i Trånghallabacken på Kortebovägen mellan Jönköping och Bankeryd.

Räddningstjänst, polis och ambulans behövde emellertid inte åka ut till olyckan då inringaren själv kunde ordna med bärgare. Ingen person uppges ha kommit till skada.

Vet du mer? Har du bilder? Maila Jnytt!