Annons

För en femåring som aldrig varit på cirkus tidigare var förväntningarna stora och att bara få se det stora cirkustältet tycktes imponera på henne. Nyfiken väcktes genast. Vad skulle hon få se därinne? Vad skulle det finnas för djur och fanns det godis att köpa?

Foto: Rebecca Carlsson
Foto: Rebecca Carlsson
Foto: Rebecca Carlsson
Foto: Rebecca Carlsson
Foto: Rebecca Carlsson
Foto: Rebecca Carlsson

Föreställningen inleddes med att en clown gick och busade med publiken. Han dammade på publiken och satte sig i en besökares knä. Femåringen, som vid tillfället var upptagen med att äta sockervadd, sneglade osäkert på clownen.

– Vad han är högljudd! Jag vill inte bli dammad på, sa Leia snabbt.

Överlag tyckte hon att clownerna var ”roliga ibland och ibland tråkiga”.

Clownerna plockade upp folk ur publiken för olika bus på scenen, vilket i alla fall fick den vuxna delen av publiken att fnissa lite. Men femåringen såg ut som ett frågetecken och tycktes inte alls förstå det roliga i det hela.

– Varför går den där pappan upp på scenen och spelar gitarr? undrade Leia fundersamt.

Annons

I stället fascinerades hon över strålkastarna och de mönster som bildades i tälttaket, och att det stod siffror på stolarna där publiken satt.

Musiken som orkestern spelade tyckte hon också var medryckande. När korna och fåren gick upp på scenen kände hon genast igen musikstycket.

– Det är Emil! ropade Leia förtjust.

Ibland var musiken så medryckande att femåringen inte kunde motstå impulsen att resa sig upp och dansa lite.

Att sitta ner på stolen under hela föreställningen var överhuvudtaget inte lätt. Kanske det helt enkelt var så spännande att det inte gick att sitta still.

Bland uppträdandena på scenen tycktes hundnumret vara en av favoriterna. Söta hundar som gjorde konster gick definitivt hem. Att personen som höll i hundnumret dessutom påminde om en figur från ett barnprogram tyckte hon var ännu roligare.

Men när det var dags för akrobaternas konster och höglinenumret var femåringen så trött att hon halvlåg på stolen. Men det berodde snarare på att det var långt efter läggdags och inte på att det var tråkigt.