Annons

Efter tio år med webbtidningar har nu Krister Leimola, grundare till populära nyhetssajter som Jnytt och Jmini, valt att sluta.

— Det finns flera skäl till det, men det främsta är att jag är trött på alla långa arbetstider och brist på ledighet. I mediebranschen arbetar man otroligt mycket och jag känner att det inte är det tempot jag vill leva längre, menar han.

"Hade vunnit alla segrar"

Annons

I slutet av år 2011 lämnade Krister Jnytt, men kände själv att det gjordes med flaggan i topp:

— Alla utmaningar hade tagit slut. Vi var otroligt etablerade och hade vunnit alla segrar med över 100 000 läsare. Jag upplevde att min tid var över.

Istället startade han Jmini, av en slump.

— Det var inte planerat utan en dag insåg jag att jag ville starta en ny affärsidé – nyheter i Twitterform. Jag insåg dock att människor har ett behov av längre text så vi fick utveckla konceptet, beskriver han.

Är nöjd och glad

Krister förklarar att han nu är så pass trött att han inte hunnit fundera ut vad han ska göra istället:

— Det enda jag vet är att jag vill ha ett lugnare liv, sedan får vi se vad det innebär i praktiken. Jag känner mig nöjd och glad med mitt beslut att lämna Jmini och allt som har med media att göra i alla fall. Jag har startat två av de bästa nättidningarna och nu behöver jag landa lite. Jag ser fram emot att kunna gå upp en lördagsmorgon och veta att jag är ledig. Det ska bli riktigt gött.