Annons

Förra sommaren stängde Chilli sin butik på Solåsen i Jönköping. Sedan dess har lokalen bredvid Media Markt stått tom, men nu har en ny hyresgäst flyttat in. Det handlar om Toys R Us, en av världens största leksakskedjor, som nu har öppnat sin butik på området.

Butiken, som är 1 600 kvadratmeter stor, fylldes snabbt av besökare. Strax före att butiken öppnade klockan tio fanns ett tiotal kunder på plats för att handla eller bara bekanta sig med den nya butiken. Som extra lockbete fick de 150 första besökarna en presentpåse.

Bara första besöket

Alexandra Davidsson och Madeleine Pettersson med sonen Milton var på plats redan en halvtimme innan butiken slog upp portarna.

– Jag är här för att ungarna gillar det. Jag gillar storleken på butiken och att den har ett större koncept än konkurrenten. Dessutom är det en enkel affär som ofta har bra priser. Det är smidigt att handla både i affären och på nätet, säger Madeleine, som räknar med att bli en flitig kund.

Annons

– Jag kommer nog hit en gång till redan i dag eftersom de stora barnen är i skolan nu.

Värt att vänta

Carola Palmqvist Sponaugle hade åkt från Gränna, och även hon hade väntat 30 minuter på att dörrarna skulle öppnas. Men det var det värt, menar hon.

– Det är bra, det gör att det finns mer att välja på. Det kommer dessutom bra i tiden eftersom jag har tre barn som alla fyller år nu, säger Carola, som är förvånad över att inte fler köade innan öppnandet.

– Jag trodde att det skulle vara jättemycket bilar och folk utanför.

"Sökt oss till Göteborg"

Svetlana Pavic, som hade sällskap med dottern Stella, har tidigare handlat hos Toys R Us i Göteborg och även hon är mycket positiv till att kedjan nu även finns i Jönköping.

– Utbudet har varit begränsat här, och det har gjort att vi har sökt oss till Göteborg där vi bodde innan. Det är på tiden att det finns mer att välja mellan här också, säger Svetlana, som även är positiv till butikens utbud.

– Det är jättefint, det ser sorterat och bra ut. Det finns nästan för mycket att välja på...

JnyttTV. Vem var där? Se filmklipp från öppnandet och livesändningen i repris.