Annons

Bumperballs, stickyballs, skattjakt, parkour och cirkuskonster var bara några av alla aktiviteter som barn kunde testa på när Playday arrangerades på Jönköpings idrottshus under torsdagen.

Lekdagen, som anordnades för sjätte gången, vänder sig till barn i åldrarna 10–12.

– Jag skulle säga att det är ett ganska stort intresse. Det här konceptet brukar locka omkring 150 barn. I dag är det något färre, men det handlar nog om att folk inte har hittat hit än eftersom att vi är på en ny plats i år, säger arrangör Sofia Karlsson, på kultur- och fritidsförvaltningen.

– Syftet med det här initiativet är att barnen ska ha något roligt att göra på lovet, och att de ska vara igång och röra på sig.

”Jätteroligt att testa”

Vännerna Noor Akviyik, Elsa Loberg, Lemar Hamid och Mohammed Alshami från Kålgårdsskolans fritidshem stod och köade för att testa på bumperballs när Jnytt tittade förbi.

Annons

– Vi har hunnit testa på att cykla enhjuling och nu väntar vi på vår tur för att prova det här, säger Mohammed Alshami och pekar mot bubbelbollarna som oavbrutet kolliderar med varandra ute på fotbollsplanen.

– Det är jätteroligt att få testa på saker som man inte har gjort innan, säger Elsa Loberg.

Cirkus för alla

I en annan del av lokalen fanns en cirkusskola under ledning av cirkusartisten Roman Kripatov. Där fick barnen bland annat jonglera och prova sin balans.

– Jag tycker att det här är ett jättebra initiativ och just cirkusen är ett bra inslag – cirkus är för alla, säger Roman Kripatov.

Jnytt-tv: Här får barnen testa på cirkuskonster.

Läs mer:

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app