Annons

I juni i år hade Les Miserables, i regi av James Grieve, premiär på Wermland Operan i Karlstad. Efter strålande recensioner har den sedan dess spelats för utsålda hus och spelschemat har nu förlängts till april. Men i höst så ska det bli Jönköpingsbornas tur att svepas med till 1800-talets Frankrike. Det kommer i stort sett att vara samma uppsättning i Jönköping som nu spelas i Karlstad.

Samma manus

Annons

- Vi använder bland annat samma manus, produktionsteam och scenografi som i Karlstad, men det blir en också en del förändringar, exempelvis i rollistan, säger Staffan Aspegren, konstnärlig chef Teater.

- Musiken kommer naturligtvis att framföras av Jönköpings Sinfonietta. Vi är otroligt stolta över att kunna erbjuda Les Misérables till vår publik. Det är en fantastisk uppsättning och en scenkonstupplevelse utöver det vanliga, säger Gabriella Bergman, konstnärlig chef Musik.

Hugos roman

Musikalen bygger på Victor Hugos roman Samhällets olycksbarn och har sedan urpremiären 1980 setts av över 70 miljoner människor, i 43 länder och på 22 språk runt om i världen. Spira kommer nästa vecka att presentera produktionen som kommer att bli en av deras hittills största.