Annons

Liberala Kvinnor i Jönköpings län nominerar Nyamko Sabuni till partiledare för Liberalerna.

Nyamko Sabuni är en politiker i tiden. Hon är stark, modig, tydlig, erfaren och kompetent. Hon vågar lyfta de obekväma frågorna, stå på barrikaderna och skapa debatt i dagsaktuella samhällsfrågor.

Hon är också en fantastisk förebild, som visar att kvinnor kan och måste våga ta mer plats och öka sitt inflytande i samhällets olika positioner så som beslutsfattande, styrelserum, i frågan om löneläge och mycket mer.

Som liberala kvinnor är det vår uppgift att tillsammans vara med och skapa ett samhälle där kvinnor och män har samma förutsättningar och möjligheter.

Det politiska landskapet och partiledarrollen är till stor del en gammal traditionell ”bransch” där fem av sju riksdagspartier har män som partiledare. Som kvinnor lyfter vi självklart en annan kvinna.

Annons

Kvinnors inflytande i samhället måste öka. Som liberala kvinnor behöver vi vara med och förändra bilden av politiken och det är en självklarhet att vi ska välja Nyamko Sabuni som vår företrädare”.

Som jämställdhetsminister lyfte Sabuni frågan om ett av vår tids största samhällsproblem, det hedersrelaterade våldet, till en helt ny nivå. Hon stod upp för utsatta invandrartjejers rätt att leva ett liv i frihet och deras rätt att få välja vem de vill leva med. Detta är ett arbete som behöver återupprättas. Med Nyamkos ledning kan vi fortsätta det viktiga arbete som aldrig fick chans att komma till sin rätt.

Liberala kvinnors medlemmar i länet har fått möjlighet att lämna synpunkter och samtliga medlemmar som har hört av sig vill se Nyamko som partiledare. I styrelsen har vi haft en omröstning där vi enhälligt röstade för Nyamko.

Marie Vaadre, Distriktsordförande Liberala Kvinnor Jönköpings län

Sascha Carlsson, Vice distriktsordförande Liberala Kvinnor Jönköpings län