Annons

På kvällen lördag 14 januari larmades polisen om ett misstänkt inbrott i villa på Vickerstigen i Huskvarna. Men inbrottet fullbordades aldrig, förmodligen eftersom de fem männen blev skrämda av att larmet började tjuta.

När polisen kom till platsen hade de misstänkta lämnat platsen med bil. Men en polispatrull som fanns i närheten kunde lokalisera bilen ganska snabbt i centrala Huskvarna och stoppade bilen vid Huskvarnaån.

Sprang åt olika håll

Annons

De fem personerna som satt i bilen valde då att hoppa ur bilen och sprang åt olika håll. Flera patruller, bland annat en hundpatrull, kom till platsen och de fem kunde en efter en lokaliseras och gripas.

Vädrets makter var inte på tjuvarnas sida. Det hade snöat på kvällen och med hjälp av spåren i snön så kunde polisen lokalisera tjuvarna. Det fanns även spår i snön vid villan de fem gjorde inbrott i, något åklagaren använde i sin bevisning.

Männen anhölls senare under kvällen och åtalades senare misstänkta för försök till grov stöld. Nu har Jönköpings tingsrätt meddelat dom i målet.

Två bröt sig in

En av männen döms till fyra månaders fängelse för försök till grov stöld och ringa narkotikabrott, medan de övriga får villkorlig dom eller skyddstillsyn. Mannen som döms till fängelse ska ha brutit sig in i villan tillsammans med en av de övriga männen i sällskapet, och det är något som de båda nu har erkänt. De övriga tre betecknas som medgärningsmän.

”Alla tilltalade har kommit tillsammans till platsen och flytt tillsammans. Någon annan förklaring till att någon eller några stannat i bilen än att det varit för att hålla vakt finns inte enligt tingsrättens uppfattning”, skriver rätten i domen.

Dom