Jönköpings Södra ligger just nu på en elfte plats i tabellen och Örgryte IS på en femteplats. Dock har båda lagen en match mindre spelad än övriga lag i tabellen.

Båda lagen kommer senast från förlust och enligt backen Anton Liljenbäck kommer vi få se ett revanschsuget J-södra:

- Känslan är positiv även fast vi förlorar senast mot Falkenberg. Vi gör en spelmässigt bra match där. Vi är revanschsugna inför ÖIS imorgon. Det är två matcher kvar innan uppehållet så vi krämar ur det sista vi har.

Trots förlusten senast mot Falkenberg så har J-södra de senaste matcherna spelat bättre och samlat betydligt fler poäng än under säsongsinledningen.

- Vi blir bättre och bättre varje vecka. Det har vi sagt ett tag nu men så är verkligen känslan, säger Liljenbäck.

Örgryte är ett av tabellens målstarkaste lag och har bara en förlust på hemmaplan hittills under säsongen.

Annons

- För att vinna måste vi ska sätta vår spelplan som vi har snackat om idag. Vi kommer inte åka dit och visa för mycket respekt utan vi ska dit och spela vårt eget spel, sen måste vi ta bort deras farligheter. Vi kommer gå för tre poäng, det är det ingen snack om.

"Konkurrens är positivt"

Skadeläget för J-södra ser bättre och bättre ut. Erik Moberg ska vara spelklar vilket leder till att nästan samtliga på backsidan är spelklara, undantaget är Lukas Eek. Mer information om skadeläget kommer imorgon, tisdag.

Att fler spelare nu är tillgängliga leder också till konkurrens om att få starta matchen, något som backen Anton Liljenbäck ser positivt på:

- Jag ser det som positivt. Det får mig att kriga mer på träningar och verkligen visa att man ska spela. Konkurrens är bra och välkommet, plus att skador kan alltid komma och då är det bra att vi har en bred trupp, säger han och fortsätter:

- Efter uppehållet är vi förhoppningsvis fulltaliga i truppen, så då jävlar kommer vi köra!

Om J-södra vinner matchen lägger de sig på en tiondeplacering som sämst.

Video: Anton Liljenbäck om vad som kommer krävas mot Örgryte: