Annons

Junior Festival är en tävling som körs över två dagar, lördag-söndag. Men för arrangörerna är det fullt upp under längre tid än så, då det har varit träningslopp för de olika klasserna.

- Helgen har varit bra, även om det var omväxlande väder precis som det brukar i Jönköping. Men tävlingshelgen är lång, träningarna började på torsdag och sen var det träning hela fredagseftermiddagen för alla klasser, säger JKC:s ordförande Patrik Sigurdh till Jnytt.

Framgångar för lokala förare

Det blev några lokala framgångar under helgen. Felipe Ahlgren vann i formel mini, i samma klass kom Patrik Johnsson trea. Neo Rocksjö fick kliva upp på pallen i junior 60-klassen. Alx Fredsson slutade fyra i formel micro. Men det var inte bara de lokala framgångarna som gladde ordförande Sigurdh.

- Det roliga är att på ett vanligt SM har inte de minsta klasserna tävlingar, vilket gör att detta blir den tävling där de bästa i landet får göra upp. Det är därför det kallas lilla SM. Det blir många som samlas här, och likt i SM har vi förarpresentationer.

Annons

Så ni kör vidare nästa år?

- Ja, så blir det. Jag tror detta var det sjuttonde året eller något i den stilen.


Foto: Pressbild


Foto: Pressbild