Annons

Enligt Sportbladet ska Martin Thörnberg ha opererats under dagen.

– Ja, det stämmer. Han opererades på Ryhov i dag, men har inte gett upp säsongen, säger assisterande sportchefen Johan Davidsson, till Sportbladet.

Under måndagsförmiddagens värmning inför den så viktiga femte finalmatchen saknades flera spelare. Samma sak var det under gårdagens träning. Lindbom sade då till Jnytt att alla spelare som spelade i lördags ska vara tillgängliga även ikväll.

Bland de som saknades vid dagens värmning fanns Martin Thörnberg som i lördagens match täckte ett hårt skott, så hårt att hans suspensoar gick sönder. Thörnberg hade rejält ont och fick undersökas på sjukhus. Därifrån uppgav man dock att det inte fanns några skador. Johan Lindbom säger till P4 Jönköping att han räknar med att Thörnberg och övriga ska vara fit for fight till ikväll. Även Kristoffer Berglund var borta vid värmningen. Men nu finns alltså Thörnberg inte med i kvällens match.

Annons

- Vi får se till i kväll. Vi hoppas kunna ställa upp med alla, säger Johan Lindbom till radion.

Johan Lindbom, tränare i HV71

Nya kedjan funkar

Under den tredje SM-finalen mellan HV71 och Brynäs flyttades Kevin Stenlund upp i förstakedjan, och där har han blivit kvar.

- Vi vill hitta lösningar när det låser sig, säger Johan Lindbom om rockaden.

Erik Christensen har inte fått spelet och poängskörden att släppa, i senaste finalmatchen var han uppsatt som extraforward. Hans plats som center mellan Martin Thörnberg och Simon Önerud har tagits av Kevin Stenlund. Stenlund har gjort 1+2 och både Önerud och Thörnberg har gjort mål sedan kedjan sattes ihop.

- Jag tycker vi har fått ut ett bra svar. Kevin var bra senast och under matchen fick vi bra svar. Vi vill hitta lösningar när det låser sig, säger lagets tränare Johan Lindbom, som inte avslöjar om Christensen får vara kvar som extraforward.

- Vi får se hur det blir, alla vill ju spela och det är positivt, säger HV-tränaren.

Något lag skaffar matchboll

I kvällens match kommer antingen HV71 eller Brynäs införskaffa sig en matchboll inför final sex som spelas i Gävle på torsdag. Johan Lindbom menar att hans lags seger i förra matchen talar för att det ska bli HV som vinner ikväll.

- Vi har lite vind i ryggen och jag tycker att, även om vi fallit i två sudden, avslutat matcherna starkt. Vår formkurva pekar uppåt.

Starka i tredje

Och att HV71 är starka i matchernas slut har varit tydligt hela slutspelet. HV har spelat 13 matcher, och i dessa vunnit 11 tredjeperioder och spelat oavgjort i två. Laget har alltså fortfarande inte förlorat någon tredjeperiod så här långt i slutspelet.

Relaterat: HV71 kan gå miste om poängkungen
Relaterat: Uppsnack: Det talar för HV71